Vioara lui George Enescu ajunge la Slatina și Caracal

173

Pe 5 și 6 noiembrie, acordurile impunătoare ale viorii lui George Enescu vor fi ascultate din nou în cele două municipii ale Oltului. Celebra vioară poposește în Slatina și Caracal adusă de către violonistul Gabriel Croitoru în cadrul celui de-al 10-lea turneu național, aducând muzica mai aproape de oameni, aşa cum însuşi Enescu obişnuia să facă.

Turneul național „Vioara lui George Enescu” include Slatina din nou pe lista orașelor unde „Catedrala” mânuită de virtuosul Gabriel Croitoru va ajunge în această toamnă. Ea va răsuna pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu pe 5 noiembrie, ora 19.00. ,,Intrarea la concert se face conform regulilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii SARS-COV 2: certificat de vaccinare – certificat verde, mască, respectarea distanței de siguranță etc. Accesul în sala de spectacole este liber, în limita locurilor disponibile, Centrul funcționând la 30% din capacitate, conform regulilor impuse,, anunță reprezentanții Centrului Cultural.
A doua zi, pe 6 noiembrie, celebrul instrument va ajunge la Caracal, pe scena Teatrului Național.
Vioara Guarnieri, evaluată la două milioane de dolari, este cunoscută și sub numele de „Catedrala” pentru acordurile sale impunătoare, datează din 1731 și poartă semnătura unuia dintre cei mai notorii lutieri cremonezi. A fost cumpărată de George Enescu și donată după moartea marelui compozitor și violonist statului român. Până în 2008, când a revenit în circuitul concertistic, niciun violonist nu a mai cântat la ea.