Primăria Balș: accesul în primărie doar persoanelor vaccinate/ negative Covid; ghișee în exteriorul clădirii pentru restul cetățenilor

309

Accesul în instituțiile publice este permis, de azi, 25 octombrie, doar persoanelor vaccinate anticovid, celor care au dovada că au trecut prin boală în ultimele 6 luni sau care prezintă un test Covid (test antigen rapid sau RT PCR). Această măsură face ca persoanele care nu se încadrează în categoriile enumerate să nu poată intra în primării, case de pensii, sediul permiselor și înmatriculărilor auto, pașapoarte, etc. Pentru a veni în sprijinul celor neimunizați, Primăria Balș anunță cum va realiza în această perioadă relațiile cu publicul.

Prima administrație locală din județul Olt care își anunță cetățenii cum vor putea avea acces la serviciile publice în această perioadă în care în instituțiile publice nu se mai poate intra decât cu certificat covid sau documente din care să rezultate că cetățenii nu au covid este Primăria Balș.

,,Având în vedere măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vă comunicăm că accesul în Primăria orașului Balș se poate face, potrivit legii, în condiții speciale.,, a anunțat administrația urbei de pe Olteț.
Potrivit noilor restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern, accesul persoanelor în clădirile publice, instituții oficiale și mall-uri este permis doar celor care: fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
În acest context, Primăria Balș a anunțat cum vor avea acces la serviciile publice persoanele nevaccinate și care nu pot face dovada că nu sunt infectate.
,,Prin excepție, se asigură accesul cetăţenilor la serviciile publice oferite, în situaţii urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naştere şi altele asemenea) şi persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activităţii în mediul on-line, în spaţii deschise, la ghişee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiţii care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.,, a transmis Primăria Balș.