Etapa specială a concursului pentru directori de școli, organizată joi

189

Peste o treime dintre cadrele didactice care a susținut proba scrisă a examenului pentru posturile de directori scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Olt nu au reușit să obțină minimum 70 de puncte din cele 100 posibile. Cei care au absentat din motive legate de pandemie vor susține joi  proba, în cadrul etapei speciale a concursului.

Proba scrisă a concursului de directori ai unităților de învățământ din județul Olt a fost trecută de 152 de dascăli, 79 de candidați fiind declarați respinși după ce au obținut note sub 7. Pentru candidații care au lipsit din motive de pandemie (infectați, carantină sau izolare), joi va fi organizată etapa specială. Patru profesori aflați în această situație au solicitat IȘJ Olt susținerea probei scrise. Aceasta va fi găzduită de Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina.

Interviul se va desfășura pentru toți candidații admiși în perioada 15 noiembrie-8 decembrie. Între 20-22 decembrie va avea loc emiterea deciziilor de numire, noile funcții urmând a fi preluate la începutul anului viitor, de la data de 10 ianuarie 2022.

În judeţul Olt, sunt scoase la concurs posturi de director plin la 163 de unităţi de învăţământ, cărora li se adaugă 38 de posturi de director adjunct.