Criza paturilor libere la ATI pentru bolnavii COVID continuă: România, fără paturi libere

42

România continuă să ducă lipsă de paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID, având în acest moment 1855 de paturi de Terapie Intensivă ocupate la nivelul întregii ţări.

În data de 25 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.707 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 159 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.855 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere,altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Dintre cele 150 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, din rezerva operaţională, cele mai multe se regăsesc în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Dolj.