VIDEO/ Cum arată tronsonul Slatina- Balș cu pod Saru al Drumului Expres. Mobilizare pentru darea în folosință anul acesta

787

Se lucrează în ritm alert la Drumul Expres, tronsonul 2 ce leagă orașul Balș de Slatina. O filmare postată în urmă cu puțin timp de MND arată stadiul lucrărilor pe porțiunea dintre cele două orașe cu podul Saru pentru care se așteaptă darea în folosință până la finele acestui an.

Tronsonul 2 al drumului expres Piteşti-Craiova, cu centuri pentru orașul Balș și municipiul Slatina, dar și noul pod peste râul Olt, ar putea fi gata înainte de termen şi dat în folosinţă până la finalul anului în curs, așa cum a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Mobilizarea de forțe a constructorului este exemplară, iar filmările postate periodic de către MND atât pe Youtube, cât și pe facebook arată că sunt șanse reale ca promisiunea să fie respectată dacă vremea va fi una bună.

Tronsonul 2 are o lungime de circa 40 km. Contractul de execuţie pentru acest tronson a fost semnat cu asocierea de firme româneşti SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL, la finele anului 2018. Valoarea contractului este de aproximativ 309 milioane de euro.