Plan ROȘU ACTIVAT! Doi morți după ce stația de oxigen a unui spital a cedat. Peste 100 de pacienți în stare critică

472

Planul roșu de intervenție a fost activat, la spitalul Târgu Cărbunești, din Târgu-Jiu, județul Dolj, după ce instalația de oxigen s-a stricat. Aproximativ 150 de pacienți sunt transferați, în prezent, la alte spitale. Pe secția de Terapie Intensivă se aflau, internate în stare gravă, 15 persoane. Doi pacienți au murit, însă, momentan, nu se poate stabili cu exactitate dacă decesele au survenit din cauza incidentului.

Situație dramatică, la Spitalul Târgu Cărbunești, din județul Gorj, după ce instalația de oxigen a cedat. În unitatea medicală, suport Covid, sunt internate peste 100 de persoane, dintre care 15 pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă.

Planul roșu de intervenție a fost activat.

În prezent, o secție din Spitalul Târgu Jiu este evacuată, pentru a putea prelua pacienții transferați.

„A apărut o defecțiune la stația de oxigen a spitalului din Târgu Cărbunești. A fost activat planul roșu de intervenție. Toate forțele și mijloacele au fost direcționate la fata locului. Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către spitalul din Târgu Cărbunesti. A fost solicitat sprijin din județele învecinate. În acest moment, o parte din pacienți sunt transportați cu ambulantele către alte spitale!”, transmite ISU Gorj.

Doi pacienți de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au murit, a declarat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

”Sunt două persoane decedate, din informațiile pe care le am de la medici, de la directorul Spitalului, acestea nu pot fi asociate cu evenimentul, întrucât erau într-o stare deosibit de gravă și oricum ar fi decedat.

Aceste decese s-au întâmplat în jurul orei 06:00 – 06:30”, a declarat Marcel Iacobescu la un post Tv.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, susține că aproximativ 100 de bolnavi care erau internați la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt evacuați, după ce stația de oxigen a unității s-a sricat.

„Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secția de ATI, toți sunt evacuați”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marcel Iacobescu.

Confom acestuia, pacienții în stare gravă sunt transportați către secția ATI de la Târgu Jiu, iar ceilalți vor fi duși la alte spitale din județ.

Toți bolnavii au fost trecuți aproape instantaneu pe tuburi de oxigen”, a mai spus prefectul.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

„A fost activat planul roșu de intervenție în urma unei defecțiuni apărute de stația de oxigen a Spitalului Târgu Cărbunești. Sunt direcționate la fața locului toate forțele, încercăm să suplimentăm sursele de oxigen, până vom vedem cât de repede va fi remediată defecțiunea”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții ISU Gorj.

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen.

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse:

ISU MH – 3 ambulanțe SMURD
ISU HD – 1 autospecială pentru transport victime multiple
ISU DJ – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
ISU VL – 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.