82 de viitori jandarmi susțin admiterea la Slatina. Sunt obligați să fie vaccinați, negativi ori trecuți prin boală recent

406

Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt organizează desfășurarea probei de verificare a cunoștințelor candidaţilor înscrişi în vederea susţinerii examenului de admitere, pentru sesiunea septembrie-octombrie 2021, la școlile postliceale ale M.A.I. Candidații vor da examen în sălile Colegului Național Radu Greceanu Slatina.

IJJ Olt a anunțat unde va organiza proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere la școlile postliceale de subofițeri jandarmi, ce se va desfășura sâmbătă, 23 octombrie,.
Candidații din județul Olt, 82 la număr, vor da examen la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina. Asemenea colegilor ce vizează o carieră în poliție, aceștia trebuie să fie vaccinați sau să facă dovada scrisă că au trecut prin boală ori sunt negativi.
,,În conformitate cu adresa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române nr. 170345 din 20.10.2021, referitoare la organizarea concursurilor pentru admiterea în instituțiile postliceale vă comunicăm faptul că persoanele care urmează să participe la concursurile pentru probele de evaluare a cunoștințelor pentru admiterea la instituțiile de învățământ postliceale trebuie: să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, sau să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2,, informează IJJ Olt.
Pentru tinerii care doresc să îmbrace uniforma de jandarm, școlile militare de subofițeri pun la dispoziție 551 de locuri. La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 288 locuri, iar la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 263 locuri.