Valeriu Gheorgiță: Vaccinul împotriva COVID-19 reduce riscul de deces de 20 de ori

143

Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de deces de 20 de ori, în condițiile în care nu există în acest moment niciun medicament care să facă acest lucru, în contextul în care în România se vorbește mult, în acest moment, despre lipsa medicamentelor din spitale, a declarat miercuri dimineață medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce riscul de deces de 20 de ori, în condițiile în care nu există în acest moment niciun medicament care să facă acest lucru, a declarat, în această dimineață, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a adăugat că a discutat și cu alte țări, inclusiv cu Portugalia, țara europeană cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva noului coronavirus, iar acestea „nu au făcut nimic diferit”.

„În câteva luni s-a redus ezitarea de la 40% la 2% prin faptul că toată societatea s-a mobilizat împotriva acestui virus”, în timp ce în România oamenii au fost supuși teoriilor anti-vacciniste, a pus șeful CNACAV.