Polițiști, jandarmi și luptători SAS au descins aseară la nunți, terase și restaurante din Slatina

580

Cu o rată de peste 12 infectări Covid la mia de locuitori, municipiul Slatina se află sub o serie de restricții de prevenire a răspândirii virusului, printre care circulația nocturnă și participarea la evenimente și localuri doar pentru persoanele vaccinate. Pentru a se asigura că se respectă regulile, numeroase forțe de ordine au participat la o razie pe raza capitalei de județ, fiind aplicate și amenzi.

Aseară, 17 octombrie, în intervalul orar 20.00-24.00, Slatina a fost luată cu asalt de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt,  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt, Serviciul de Investigații Criminale Olt, Poliția municipiului Slatina împreună cu luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt. Forțele de ordine au desfășurat sub autoritatea Instituției Prefectului o acțiune cu caracter preventiv-reactiv, pentru verificarea respectării normelor anti-covid la terasele, restaurantele și sălile de evenimente, din localitate.
 ,,În urma activităților, au fost legitimate peste 150 de persoane, fiind verificați și 10 operatori economici. De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, dintre care 3 sancțiuni, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție și 1 sancțiune pentru organizarea unui eveniment, fără respectarea normelor legale, în context COVID-19, în valoare de 5.000 de lei.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii atrag atenția că astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei și reamintesc faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.