O nouă zi în care în spitalele din România nu mai este liber niciun pat la ATI COVID

43

Situația paturilor ATI pentru bolnavii COVID, rămâne critică. Astăzi, în spitalele din România continuă să nu mai existe niciun pat liber la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, potrivit ultimelor date transmise de autorități.

Este a treia zi la rând în care România nu dispune de niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale, care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Autoritățile transmit că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, însă în procesul de operaționalizare prioritate au pacienții care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmați cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți sunt expuși unui risc mult mai mare.

Autoritățile au confirmat astăzi 10.141 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au murit 261 de persoane, inclusiv două tinere de 19 și 20 de ani, care aveau și alte afecțiuni și erau nevaccinate.