Patru victime în urma unui incendiu izbucnit la o locuință din Olt

925

Patru persoane au ajuns la spital în această dimineață, în urma unui incendiu izbucnit în locuința acestora. Din primele infromații se pare că incendiul a pornit cel mai probabil din cauza folosirii lichidelor inflamabile pentru aprinderea focului în sobă. Două dintre cele patru victime sunt în stare gravă, fiind intubate.

Evenimentul a avut loc într-un sat din comuna Poboru, iar pentru gestionarea acestuia au intervenit pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, dar și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la două încăperi ale locuinței, iar cele patru persoane se aflau în afara casei, conștiente. Cele patru victime, cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la UPU Slatina. Două dintre ele, cei doi bătrâni de peste 80 de ani, se află în stare gravă, necesitând intubarea.

În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și circa 10 metri pătrați de tavan. Cauza probabilă a incendiului fiind folosirea lichidelor combustibile neadecvate, pentru aprinderea focului.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmări tragice, recomandăm cetățenilor să nu aprindă focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină, gaz sau a altor substanțe periculoase. De asemenea, este interzisă utilizarea altor materiale combustibile, în afară de cele pentru care soba a fost proiectată.