Un singur pat ATI pentru bolnavii de COVID mai este disponibil în toată țara

107

La nivel național există în acest moment un singur pat ATI pentru pacienții infectați cu COVID, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică. Aceasta, în condițiile în care azi sunt internați la terapie intensivă 1.729 de pacienți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.600 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. Pe lângă acestea, la nivel național există o rezervă operațională de 164 de paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, anunță GCS.

La  nivel național, la acest moment este disponibil un pat liber ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2.

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare și că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.