Deputat PNL, urmărit penal de DNA. Ar fi încercat să mituiască un deputat de la AUR ca să lipsească în ziua moțiunii de cenzură

65

Deputatul liberal Cosmin Şandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. În dosar este vizat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara.

Deputatul PNL Cosmin Şandru şi directorul general al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Florin Bitea, sunt urmăriţi penal de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat remis de Direcția Națională Anticorupție, la data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin (deputat PNL) și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea.

“Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite DNA.

Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat, în 4 octombrie, că parlamentarii formațiunii au depus la DNA o plângere penală, în care îi acuză pe liberalii din tabăra lui Florin Cîţu de șantaj şi corupție la nivel înalt, după ce fi încercat să le cumpere votul, la moțiunea de cenzură.