Votul pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze, amânat pentru luni

30

Comisiile reunite au decis, după ședința de azi, că luarea unei decizii legate de legea privind compensarea și plafonarea prețului la energie și gaze naturale să fie amânată pentru luni. Tot atunci ar urma să aibă loc votul final.

O decizie în privința plafonării prețurilor la gaze și energie, ce trebuia luată astăzi, în Parlament a fost amânată în urma unei ședințe cu scântei la care au participat comisiile reunite.

Astfel, s-a luat hotărârea ca votul final în comisiile reunite și raportul să fie date abia luni dimineață, pentru că trei instituții importante (Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței, dar și de cei de la ANRE), axate pe acest subiect, nu au trimis niciun punct de vedere pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie.

Pe de altă parte, în cadrul ședinței au existat mai multe momente tensionate între reprezentanții PSD și reprezentanții UDMR. Cei din UDMR au susținut tot timpul că, în acest moment, nu există o urgență în această plafonare, mai ales că există o ordonanță de urgență care spune că aceste prețuri ar putea fi compensate. Din acest motiv, spuneau ei, ar fi bine să se aștepte până săptămâna următoare când cele trei instituții abilitate ar trebui să ofere un punct de vedere.

Luni dimineață ar trebui, astfel, să se ia o decizie finală în cadrul celor trei comisii reunite. Totodată, acesta decizie ar trebui să intre, la începutul săptămânii următoare, și la vot în plenul Camerei Deputaților.