Ștafeta Veteranilor va fi predată la Slatina mâine și-și continuă Traseul Albastru spre Carei

76

Ștafeta Invictus a pornit pentru a opta oară, pe trei trasee care vor uni la pas Oltenia, Bucureștiul și Moldova cu Careiul. Cele trei trasee (albastru, galben și roșu) din acest an al “Ștafetei Veteranilor” integrează eforturile a peste 500 de voluntari de a acoperi peste 3800 km în alergare și pe bicicletă, în scopul promovării valorilor naţionale și a respectului faţă de veteranii  și eroii României . Slatina este inclusă în Traseul Albastru, iar ceremonia de predare-primire a ștafetei va avea loc mâine.

Ștafeta Veteranilor va străbate toate județele țării noastre și va ajunge pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial. Cele trei bucăți din drapelul Tricolor vor fi purtate pe trei trasee ale țării și unite la Carei. Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora. Traseul Albastru, pe care a fost inclusă și Slatina, a pornit din Mărășești la începutul lunii și va ajunge mâine în capitala Oltului. Evenimentul de primire a ștafetei aduse din Alexandria și predare spre Craiova va avea loc începând cu orele 08.30 la Monumentul Eroilor – Cimitirul Eroilor.

Ştafeta Veteranilor a debutat în 2014 cu scopul de a atrage atenţia societăţii civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României şi, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii la Jocurile Invictus.