România ocupă locul PRIMUL loc în Europa și locul TREI în lume la numărul de decese COVID

55

România a atins un record negativ la numărul de decese COVID. Țara noastră ocupă primul loc în Europa și al treilea loc în lume la numărul de decese provocate de infecția cu virusul Sars-Cov-2, o arată datele adunate din surse oficiale de platforma Our World in Data. România și Bulgaria sunt statele UE cu cea mai mică rată de vaccinare.

România se află în prezent pe primul loc în Europa la decesele zilnice de COVID raportate la populație.

Cifrele sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat duminică, 10 octombrie, și publicate de platforma Our World in Data, realizată de cercetători Oxford.

Astfel, România a înregistrat în săptămâna menționată, în medie, 14,01 decese de COVID în fiecare zi, raportate la milionul de locuitori.

La capitolul decese în ultimele 24 de ore, ne-au depășit doar SUA cu 1480 de persoane și Rusia cu 973.

Bulgaria, care se afla până de curând pe primul loc în Europa, a înregistrat 12,80 decese zilnice raportate la milionul de locuitori.

Când vine vorba despre întreaga lume, România este pe locul trei, fiind depășită doar de două țări mici: Grenada și Bahamas.

Majoritatea țărilor menționate în acest top au vaccinat complet mai puțin de 36% din populație. Excepție face Lituania, care a vaccinat cu ambele doze 60,8% din populație.