265 de locuri de muncă în Germania și Finlanda în măcelării și fabrici de procesare carne

64

Mai multe companii de procesare carne din Germania și Finlanda caută în România, prin intermediul Eures, 265 de lucrători. Salariile se negociază cu angajatorii în funcție de calificare și experiență.

Printre cele 38 de oferte de muncă peste hotare venite pentru români în această perioadă de la angajatori din Spania, Olanda, Germania, Norvegia, Franța și Finlanda (vezi lista: https://bit.ly/3iPEHAo ), cea mai numeroasă se adresează lucrătorilor în carmangerii. Finlandezii caută 10 operatori la ambalarea și procesarea cărnii, în timp ce germanii au nevoie de 255 de măcelari și lucrători în producție.

Oferta finlandeză vizează  personal cu experiență în industria procesării cărnii de cel puțin 1 an și adaptabilitate la condiții de lucru cu temperaturi între 0 -3 grade Celsius. Se oferă 11 – 14 euro brut/ oră și cazare contra sumei de 250 de euro/ lună. Contractul este pentru minim 3 luni și expiră sâmbătă, 16 octombrie.

O companie de familie germană producătoare de preparate din carne de porc caută 225 tăietori de carne și lucrători în producție (f/b).  Constituie avantaj calificarea profesională în industria de prelucrare a cărnii, în special ca măcelar, experiența profesională în domeniu, permisul de conducere categoria B și automobil personal. În cazul persoanelor care nu au calificare în domeniu, salariul oferit pornește de la 9,75 euro brut/oră, la care se adaugă un bonus de prezență de 1 euro/oră, inclusiv în cazul concediilor. Angajatorul informează că în perioada următoare va intra în vigoare un contract colectiv de muncă în domeniul industriei de prelucrare a cărnii, iar salariul va fi de 10,80 euro brut/oră. Se asigură cazare în camere mobilate, comune (max. 2 persoane) contra cost – aprox. 230 euro/lună, cu totul inclus.

O altă companie germană,  specializată în prelucrarea cărnii de porc și de vită caută 25 de tăietori de carne și lucrători în producție (f/b). Condițiile impuse sunt aceleași ca și la oferta anterioară, salariul pornind de la 10 euro brut/oră. Se asigură cazare în apartamente mobilate (max. 6 persoane/apartament, cu 1-2 persoane/cameră) contra cost – aprox. 210 euro/lună, cu totul inclus.

Cea de-a treia ofertă germană este pentru 3 măcelari, salariul pornind de la 13 euro brut/oră, în funcție de experiență și calificare. Se asigura cazarea.

Ultima ofertă venită din partea unei companii germane care prelucrează carne de vită este pentru 2 tăietori   de carne și lucrători în producție (f/b). Salariul oferit porneste de la 11 euro brut/oră, la care se adaugă beneficii în funcție de postul ocupat, calificare și experiență profesională.Se poate oferi bonus pentru performanță la locul de muncă, în echivalentul unui salariu (al 13-lea salariu). Contractul de muncă este pe perioadă determinată, de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanentă ulterior. Selecția candidaților va fi realizată în totalitate de angajatorul german.

Oltenii interesați de aceste oferte sau de altele venite din partea angajatorilor de peste hotare prin intermediul rețelei Eures se pot adresa penru informații și ajutor în vederea aplicării la job Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.