Medicii olteni, sufocați de infecții virale. Aproape 600 de viroze și pneumonii în prima săptămână de supraveghere

564
Aproape 2000 de persoane au ajuns la medic într-o săptămână
bla bla

În prima săptămână de supraveghere a acestui sezon rece, sute de olteni au fost diagnosticați cu viroze respiratorii și pneumonii. Valul virozelor specifice sezonului rece se adaugă celui pandemic, sufocând cadrele medicale din județ de cazuri, starea multor olteni necesitând internarea. Situația este cu atât mai alarmantă cu cât nu se știe când vor ajunge în județ primele doze de vaccin antigripal.

Perioada de supraveghere a gripei și virozelor specifice sezonului rece 2021/ 2022 a debutat de o săptămână, pe 4 octombrie, în situația de risc și care doresc să se vaccineze antigripal fiind catagrafiate 49.393 de persoane din județ. Deja după prima săptămână, sunt raportate 584 de viroze și pneumonii, dintre care 28 de bolnavi fiind internați.

,,Culegerea datelor  se face cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până  la orele 1300, de la toți furnizorii de servicii medicale de la nivelul județiului Olt. În prima săptămână de supraveghere a acestui sezon rece s-au înregistrat  399 cazuri  cu 15 internări de ARI (viroze respiratorii) și 185 cazuri cu 13 internări – Pneumonii.”, transmite Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Deși Direcția de Sănătate Publică Olt atenționează că ,,Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică”, până acum în județ nu a ajuns nicio tranșă de vaccin antigripal.

Valul de viroze sufocă medicii de județ, nevoiți să facă față și valului pandemic, în plină ascensiune. În spitalele din județ se află internate 299 de persoane infectate SARS-CoV-2, dintre care 19 la ATI.