Razie în Olt la transportatorii de persoane. Șoferi AMENDAȚI în Slatina pentru mască și aglomerație

101

O razie la nivelul județului Olt cu âintă transportatorii de persoane a scos la iveală, în doar câteva ore, numeroase nereguli. Dacă în unele autobuze nici șoferul nu purta mască de protecție, în altele oamenii erau transportați ,,ca sardelele”, mai mulți decât locurile, fără a se ține cont de distanțare. Au fost aplicate 65 de amenzi.

În această dimineață, în intervalul orar 06.00-09.00,  pe raza întregului județ, poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru verificarea modului în care se efectuează transportul public de persoane, în context Covid-19.

,,În urma activităților desfășurate, au fost verificate 205 autovehicule de transport public de persoane, fiind aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 16.295 de lei. Dintre acestea, 55 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 11.250 de lei.,, arată Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Printre cei amendați se numără și un șofer depistat pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, în timp ce efectua transport public de persoane cu un autobuz fără a purta masca de protecție. De asemenea, acesta a transportat mai multe persoane decât numărul maxim de locuri prevăzut pe scaune. Amenda aplicată s-a ridicat la 2500 de lei.

Tot pe strada Drăgănești din municipiul Slatina, polițiștii au depistat un alt bărbat, în timp ce conducea un microbuz de transport public de persoane, având Inspecția Tehnică Periodică (ITP) expirată.  Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.