FOTO/ A curs cu amenzi în Olt pentru nepurtarea măștii, nevaccinați la nunți sau pe stradă după ora 20.00

317

În ultimele 48 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Olt au desfășurat mai multe acțiuni cu caracter preventiv, în contextul noilor modificări legislative privind prevenirea infectării cu COVID-19. Amenzile aplicate au vizat mai ales nepurtarea măștii de protecție și participarea la evenimente private a persoanelor nevaccinate.

Omenii legii au verificat vineri și ieri  zonele aglomerate, operatorii economici, spațiile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2. La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 320 de forţe de ordine, fiind verificate 130 de societăți comerciale, precum şi 228 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 3.500 de persoane.
,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 27.500 de lei, 123 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 5000 de lei, 14 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiu închis(nunți, botezuri etc.) pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 22.500 de lei și 7 aplicate persoanelor fizice, nevaccinate, identificate pe stradă după ora 20:00, sancționate cu avertisment,, anunță IPJ Olt.

 

Vezi și:

AMENZI pentru NUNTAȘI nevaccinați și depășirea numărului de petrecăreți, la Caracal și Slatina | Realitatea Oltului