Ambasadorul Franței în România și o delegație de afaceri, în vizită oficială în Olt

118

Administrația județului Olt a primit azi vizita oficială a unei delegații franceze condusă de ambasadorul acestei țări în România. Discuțiile s-au purtat în jurul oportunităților de cooperare economică și înfrățire în domeniul agricol, cultural, agro-turistic sau formare profesională.

Conducerea Consiliului Județean Olt reprezentată de președintele Marius Oprescu și vicepreședintele Virgil Delureanu a primit, astăzi, vizita oficială a Excelenței sale, Laurence Auer, Ambasadorul Republicii franceze în România, însoțită de o delegație importantă reprezentată de Pierre Lignot- consilier economic, Paul Mainguet- responsabil cu studiile economice, François Matraire- directorul biroului Business France România și Camille Delgado-Lallier- adjunct al serviciului economic București.

La întâlnirea de lucru au mai fost prezenți prefectul județului Olt, Florin Homorean, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, Marian Năstase – președinte și membru non-executiv al Consiliului de Administrație ALRO, Gheorghe Dobra- Director General ALRO și Nicolas Duiliu ZamfirescoPreședinte DZ Consulting.

,,Evenimentul s-a dovedit o reală întâlnire de lucru în cadrul căreia s-au discutat direcții și oportunități de dezvoltare pentru comunitățile și companiile locale. În plus, s-a subliniat importanța cooperării dintre Franța și România, instituția noastră primind, din partea doamnei ambasador, promisiunea certă de reluare a relațiilor de înfrățire cu departamentele franceze în domeniul agricol, cultural, agro-turistic sau formare profesională. Președintele Consiliului Județean Olt a deschis această întâlnire subliniind însemnătatea vizitei primite și acoperind o gamă largă de subiecte precum accesarea fondurilor europene, importanța unei platforme industriale puternice de care se bucură județul Olt, dar și necesitatea cooperării între localitățile județului Olt și departamentele franceze.”, declară Miruna Ginerică, consilierul președintelui CJ Olt.