La un pas de a fi operat de apendicită, deși venise să asiste la nașterea copilului

1002

Un brașovean vrea să dea în judecată un spital privat după ce asistentele îl pregăteau pentru o operație de apendicită, deși era acolo pentru a asista la nașterea fetiței. El dorește să ceară daune morale de 20.000 de euro

Un bărbat din Brașov dorește să dea în judecată un spital privat și să ceară daune în valoare de 20.000 de euro după ce personalul medical în loc să îi permită să asiste la nașterea copilului său, l-a pregătit de o intervenție chirurgicală.

 „La biroul de internări, soția a completat și semnat fișa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular  “Acord informat acces aparținător” unde am completat numele meu și cnp-ul, actul medical la care voi asista, naștere prin cezariană și numele + cnp-ul soției. Soția a fost preluată de către o asistentă și dusă pe secție pentru a fi pregătită pentru intervenție, iar mie mi s-a cerut sa aștept în lobby să fiu preluat”, povestește brașoveanul.

Bărbatul a fost pus să efectueze toate procedurile care se fac înaintea unei operații, iar asistentele erau pregătite inclusiv să îl epileze.

„O doamna asistentă a venit și m-a apelat după nume, apoi m-a dus într-o cameră la et.2. 

Acolo mi-a solicitat să fac duș și să mă spăl cu șamponul din spital și să îmbrac un halat de intervenție.

Am informat-o pe doamna că făcusem duș în acea dimineață, însă dânsa a insistat că nu pot intra în sala de operații fără să fiu dezinfectat. 

După ce am făcut dusș și m-am îmbrăcat în halatul de intervenție, a venit o altă asistentă în cameră cu un dulap pe roți în care avea instrumente sterile. Dânsa m-a întrebat dacă am emoții și i-am spus ca da”, povestește brașoveanul.

Asistenta i-a spus că trebuie să-i recolteze o probă de sânge, pentru că „acesta este protocolul”.

„Am rămas puțin surprins, însă am pus aceasta cerinta pe seama contextului pandemic.  Mi-au recoltat un flacon de sânge din mana dreapta și apoi mi-au pus o branulă, motivând că trebuie să-mi administreze antivomitiv și un calmant. Am întrebat de ce este necesar și dacă își făceau probleme ca voi lesina în cursul nașterii, dar dânsele au afirmat ca acesta este protocolul pentru acces în sala de operații”, a povestit uluit bărbatul.

„Înainte de a-mi administra prin branula antivomitiv și calmant m-au întrebat dacă sunt epilat pe abdomen și le-am spus ca nu, apoi dânsele au spus ca trebuie și au solicitat ajutorul unui coleg de-al lor care a adus un aparat de bărbierit pe care aveau de gând sa il folosească după ce îmi administrau antivomitiv si calmant.”

Asistenta m-a întrebat ce operație urmează sa mi se facă și i-am spus, uimit, ca nu mi se va face mie nici o intervenție și ca voi asista sotia la nașterea prin cezariană. 

Dânsele au râs apoi iarăși m-au întrebat cumva într-o nota mai insistenta, ce operație urmează sa mi se facă. 

Atunci am realizat ca ele de fapt mă pregăteau pe mine sa fiu dus în sala de operații pe secția de chirurgie și ca nu se uitaseră pe fisele pe care le înmânasem și nici nu au dat atenție detaliilor legate de nașterea sotiei și asistarea mea. 

Când au realizat ca este vorba despre o neînțelegere grava, mi-au cerut sa ma schimb și am fost dus în alt salon la et.4, pentru a astepta, de unde am fost condus mai departe în sala de operații unde soția mă aștepta îngrijorată”, a încheiat bărbatul povestea.

Brașoveanul spune că a încercat să discute cu cei din conducerea spitalului și pentru că a fost nemulțumit de rezultat va da în judecată spitalul.