Suferința în dragoste a făcut-o pe o tânără să recurgă la un gest extrem. A ajuns în comă după ce a înghițit 60 de pastile

67

Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași au salvat viața unei tinere care a încercat să își pună capăt zilelor săptămâna trecută când a înghițit 60 de pastile de Paracetamol.

O tânără de 24 de ani a încercat săptămâna trecută să îşi pună capăt zilelor înghiţind 60 de pastile, echivalentul a trei cutii de Paracetamol, din cauza unei probleme sentimentale.

Iniţial, a ajuns în stare foarte gravă, în comă la Spitalul „Sf. Spiridon”, fiind transferată la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” pentru efectuarea şedinţelor de dializă hepatică.

„A fost internată în stare gravă, cu un bilanț profund alterat și cu afectare hepatică importantă. Din fericire, pacienta și-a revenit aproape complet după două ședințe de dializă hepatică, în momentul de față este conștientă, cooperantă și internată pe Secția de Nefrologie”, a mărturist conf. univ. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

Medicii au declarat că după cele două ședințe funcția hepatică și analizele tinerei s-au îmbunătățit. Specialiștii spun că dacă nu s-ar fi intervenit cu dializa hepatică, fata nu ar fi supraviețuit: „Am vorbit astăzi cu ea și își dorește să nu mai treacă nimeni printr-o asemenea experiență și îi pare rău pentru ce a făcut.

În același timp, se bucură că a trecut peste această încercare, iar echipa medicală are această satisfacție: văd că un tânăr care a venit în comă și cu o speranță foarte mică de viață poate să plece fără sechele la domiciliu”, a mai completat medicul ieşean.

Pacienta va mai avea nevoie de consiliere psihologică în urma gestului său şi urmează să mai fie chemată la controale periodice.