Start programării pentru vaccinarea cu doza 3 anti-Covid. În Olt sunt peste 6400 de locuri disponibile

261

Astăzi a început programarea în platformă pentru vaccinarea cu doza a III-a de vaccin anti-Covid. Atât cei care doresc să se vaccineze cu doza rapel (booster), cât și cei care nu s-au vaccinat cu primele doze au la dispoziție la centrele de imunizare din județul Olt 6427 de locuri.

28 septembrie este prima zi de vaccinare la nivel național cu doza a III-a de ser anti-Covid. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.  Condițiile sunt ca persoanele doritoare să aibă două doze de vaccin administrate și să fi trecut 180 de zile de la a doua doză.

,,Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster). Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster). Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna sau Astra Zeneca Oxford, cât și pentru persoanele care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate. În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).,, transmit autoritățile prin intermediul platformei ROVaccinare.

La nivelul județului Olt, în această dimineață sunt disponibile 6427 de locuri, dintre care 5572 pentru vaccinarea cu Pfizer, 855- Moderna, Astra Zeneca-0 și Johnson-0. Pe centre, situația din platformă este: Balș- 817 locuri pentru vaccinarea cu Pfizer, Slatina- 855 Moderna, Drăgănești-Olt- 824 Pfizer, Caracal- 753 Pfizer, Corabia- 765 Pfizer și Scornicești- 841 Pfizer.

Potrivit DSP Olt, până ieri se vaccinaseră la nivel de județ 70.065 de olteni cu două doze, totalul dozelor realizate fiind de 154.303, din care 73.067 vaccinați cu prima doză și 11.171 cu Janssen.