Chesnoiu: „Agricultura României, o nouă șansă!”. Deputatul are o listă de sugestii pentru următorul ministru al Agriculturii

81

Deputatul de Olt Adrian Chesnoiu își exprimă azi, prin intermediul paginii de socializare speranța că agricultura României mai are o șansă de a reuși, după ce ministrul Agriculturii, Adrian Oros și-a anunțat demisia din funcția pe care o deține. Declarația deputatului conține și o listă de sugestii pentru viitorul ministru al Agriculturii.

Adrian Oros a anunţat în această dimineaţa că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”. Adrian Oros a făcut parte din echipa lui Ludovic Orban și se afla pe lista remaniabililor.
În contextul acestei demisii, deputatul de Olt Adrian Chesnoiu și-a exprimat dorința și speranța că această schimbare va aduce agriculturii României o nouă șansă. Totodată, Chesnoiu a făcut și o listă de sugestii pentru viitorul ministru al Agriculturii, o listă cu realizări pe care acesta le consideră imperios necesare pentru agricultura și agricultorii români.
„Agricultura României, o nouă șansă!
Azi, după anunțata “demisie” a ministrului OROS (în fapt, doar a evitat umilirea sa în BEX PNL unde urma să fie remaniat), agricultura pornește spre o nouă șansă de a rezolva, cu noul ministru, multele din problemele nerealizate în ultimii 2 ani!
Am vorbit despre acestea la momentele potrivite și nu mă voi alătura pleiadei de critici ai ministrului OROS, acum când acesta intră deja în galeria celor mai slabi miniștri ai agriculturii din toate timpurile, pentru că intr-adevăr a fost cel mai mare dăunător al agriculturii noastre în ultimii 2 ani!
Nu mă voi exprima nici față de “onoarea” miniștrilor remaniați sau demiși, care la încheierea mandatului găsesc alți vinovați pentru neîmplinirile din mandatul lor nici despre lașitatea lor de a nu vorbi despre probleme la momentul potrivit!
Îmi îndrept însă atenția asupra viitorului și a ceea ce ar trebui să realizeze noul ministru urgent:
1. Planul Național Strategic.
2. Aplicarea Programului National de Investiții în Irigații.
3. Punerea în aplicare imediat a pachetelor legislative de sprijin pentru zona montană, susținerea zootehniei, sprijinirea legumicultorilor etc
4. Dispunerea de măsuri urgente pentru combaterea și izolarea focarelor PPA.
5. Elaborarea și aplicarea strategiilor multianuale care să conducă la echilibrarea balanței comerciale cu produse agroalimentare.
6. Deschiderea dialogului MADR cu reprezentanții fermierilor dar și cu celelalte instituții publice de care depinde realizarea tuturor obiectivelor asumate la nivelul ministerului.
7. Debirocratizarea fluxurilor și adaptarea legislației primare pentru accesarea fondurilor europene pentru agricultură.
Acestea sunt primele gânduri pentru viitor și cred că pentru aceste deziderate toți cei care pot contribui la atingerea lor, nu trebuie să precupețească nici un efort!
Iar eu voi fi unul dintre ei, având nevoie doar
de un ministru care să își folosească preponderent creierul, nu “bărbăția”!”, transmite deputatul Adrian Chesnoiu într-o postare prin intermediul Facebook.