VIDEO/ Ziua și scandalul: Bărbat trântit la pământ de polițiștii locali: ”Tu pui țiganii pe mine, mă?”

127

Incident şocant petrecut pe un bulevard din Baia Mare, în faţa unui magazin nonstop. Un echipaj al Poliţiei Locale ar fi fost chemat după ce un băimărean deranja clienţii magazinului. Imediat după ce au ajuns, unul dintre poliţiştii locali, fără să stea prea mult pe gânduri, a mers direct la bărbat, l-a prins de gât şi l-a aruncat pe bărbat la pământ.

Un bărbat din Baia Mare a fost trântit la pământ și lovit de un polițist local. Din primele informații, oamenii legii au fost chemați la fața locului pentru a-l potoli pe bărbatul care ar fi deranjat mai mulți clienți ai unui magazin, însă, o dată ajunși acolo, agenții au devenit nervoși și l-au agresat pe acesta.

Totul s-a întâmplat spre orele dimineții, la un magazin din Baia Mare. Din spusele vânzătoarei care era de serviciu, doi bărbați o ajutau cu alimentarea frigiderului, dat fiind faptul că numărul clienților era foarte mare. La un moment dat, ar fi izbucnit un conflict între unul dintre ei și un polițist local. În apărarea bărbatului ar fi sărit cel de-al doilea, iar polițistul local ar fi primit ajutor din partea colegului.

Așadar din spusele femeii reiese că ar fi izbucnit conflictul „principal”, cel soldat cu agresiune fizică, practic, între cel de-al doilea bărbat și cel de-al doilea polițist local.

Polițistul local l-a trântit pe asfalt pe bărbat. În acel moment bărbatul i-ar fi spus acestuia că „pune țiganii pe el”, fapt care l-ar fi înfuriat și mai tare pe reprezentantul legii. Între timp, primul bărbat a fost îndepărtat de la fața locului de primul polițist local. După ce bărbatul trântit la pământ s-a ridicat, primul polițist local l-ar fi smucit și el pe cel de-al doilea bărbat.

Angajata magazinului susține că primul polițist local i-ar fi cerut să se legitimeze, moment în care femeia ar fi refuzat, pe motiv că nu a făcut nimic. I s-ar fi motivat lipsa măștii de protecție și faptul că ar comercializa alcool persoanelor aflate în stare de ebrietate.

„Lucrătorii specializați ai Poliției municipiului Baia Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 296 alin. 1 și 2 din Codul Penal”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.