O femeie de aproape 102 ani și fiica sa de 80 de ani, vindecate de Covid

225

O femeie de aproape 102 ani, cea mai în vârstă persoană dintr-o comună din județul Alba s-a vindecat de COVID-19, la fel ca şi fiica sa, de 80 de ani, cele două fiind externate vineri din Spitalul Municipal Blaj. Ambele femei erau vaccinate.

Cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, o femeie de aproape 102 ani, s-a vindecat de COVID-19, la fel ca şi fiica sa, de 80 de ani.

Ambele femei erau vaccinate și au fost internate timp de 9 zile în spitalul din Blaj, la Secţia Infecţioase. Vineri, ele au fost externate.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana O., care locuieşte în Sâncel alături de fiica şi ginerele său, nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

„Nana Ană”, cum i se spune, este cea mai vârstnică persoană din satul de lângă Blaj. Când a împlinit 100 de ani, femeia a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoană.

În comuna Sâncel se înregistra vineri o rată de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba.