Listă: Școală online, de săptămâna viitoare în 54 de localități

831

​​Ministerul Educației a publicat lista cu rata de infectare cu COVID-19 pe fiecare localitate din România. Potrivit acesteia, în 54 de localități incidența a depășit 6 la mia de locuitori, astfel de săptămâna viitoare aici școala se va face online la doar 2 săptămână de la începerea ei.

La două săptămâni de la începerea anului şcolar, elevii din 54 de localităţi, unde se înregistrează o rată a incidenţei de peste 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online începând de luni, 27 septembrie, potrivit listei publicate de Ministerul Educaţiei cu incidenţele din ţară.

Creșterea este extrem de rapidă având în vedere că acum două săptămâni, în prima zi de școală erau doar 13 localități care trecuseră de pragul de 6 la mie și unde elevii au trecut de la învățarea față în față la școala online.

Mai jos, localitățile aflate în scenariul al doilea – școala online săptămâna 27.09 – 01.10:

Scenariile de funcționare a școlilor
Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.
Scenariul 2: Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor/preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
Participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.