VIDEO/ A nins puternic pe Transfăgărășan și în județul Argeș. Drumarii au intervenit pentru deszăpezire

163

Drumarii au intervenit noaptea trecută și în această dimineață pe Transfăgărășan pentru a îndepărta stratul de zăpadă de pe partea carosabilă care a atins pe alocuri și 10 centimetri, potrivit CNAIR.

Cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărășanul a fost acoperit de zăpadă într-o singură noapte. Stratul de zăpadă a ajuns pe alocuri să măsoare 10 centimetri, potrivit drumarilor care au intervenit noapte trecută și în această dimineață pentru a îndepărta stratul de omăt de pe partea carosabilă.

„Drumarii au intervenit noaptea trecută și în această dimineață pe DN 7C (Transfăgărășan), pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel”, se arată într-o postare pe Facebook a CNAIR.

Pe Transfăgărăşan se circulă în condiţii de iarnă. Drumarii au împrăştiat material antiderapant şi au îndepărtat zăpada de pe carosabil.

Salvamontiştii nu recomandă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1.500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecţie vânt/rece, colţari, beţe, lanternă, telefon etc.