Moarte suspectă: O fetiță de doar patru luni a fost găsită moartă, lângă părinți, în pat

49

O fetiţă de 4 luni dintr-o comună ieșeană a murit, miercuri dimineață, chiar în pat, lângă părinți. Ulterior oamenii legii au deschis un dosar de moarte suspectă și au sesizat reprezentanții DGASPC Iași.

Moarte suspectă în cazul unei fetițe de doar 4 luni dintr-o comună din județul Iași. Tatăl fetiței a fost cel care a sunat ieri dimineață, în jurul orei 07:00, la 112, și le-a spus polițiștilor că fiica sa, în vârstă de doar 4 luni, nu mai respiră. Aceasta a fost găsită fără suflare, lângă părinți, în pat.
Potrivit unor surse judiciare, mama bebelușului a declarat în fața anchetatorilor că la ora 02:30 s-a trezit pentru a o alăpta pe fetiță. La câteva ore distanță, în jurul orei 06:45, tatăl a sunat la 112 și a anunțat că fiica lui nu mai prezintă semne vitale.

Din primele informații, fetița ar fi putut fi sufocată pe timpul nopții, de unul dintre părinți.

Familia a mai fost în atenția Protecției Copilului din Iași în anul 2019, însă doar din cauza faptului că trăiau în sărăcie, iar situația s-a remediat între timp.

Părinții trăiesc într-o relație de concubinaj și mai au patru copii, între care trei băieți și o fată.

De data aceasta însă este vorba despre o tragedie, iar oamenii legii au deschis acum un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Trupul neînsuflețit a fost preluat și transportat la IML și urmează să se facă necropsie pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.