Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, cu rafale puternice de vânt

151

Sezonul rece se pare că s-a instalat mai devreme în acest sfârşit de an, meteorologii anunţând temperaturi de început de iarnă şi vânt puternic. Dacă în zonele montane stratul de zăpadă este deja de 10cm şi ninge în continuare, în restul ţării vremea este deosebit de rece, fiind prognozate temperaturi care să scadă chiar până la pragul îngheţului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece de ayi, 23 septembrie, ora 10.00, până mâine la ora 23.00, valabilă la nivelul întregii ţări. 

,,La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.,, anunţă ANM.
Prognoza meteorologilor nu aduce veşti bune nici pentru următoarea perioadă. ,,Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei,, mai notează ANM.

La această oră, la Slatina se înregistrează 10 grade Celsius, iar cerul este parţial noros, în timp ce în zona Caracal sunt 12 grade şi cer senin.