Emanuel Botan este noul șef al Jandarmeriei Olt

506

Jandarmii olteni au un nou șef: colonel Emanuel Botan. În vârstă de 44 de ani, noul comandant al IJJ Olt vine de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova, unde a ocupat funcția de adjunct.

Concursul pentru șefia Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt a fost câștigat de colonel Emanuel Botan, care a trecut cu brio ieri și de proba interviului. Noul șef al jandarmilor olteni revine acasă după patru ani în care a ocupat funcția de adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Emanuel Botan a ocupat, până la detaşarea sa la Craiova, în cadrul IJJ Olt, funcţia de şef al Serviciului de Management Operaţional. Lucrează în cadrul Jandarmeriei Române de 21 de ani, timp în care a îndeplinit mai multe funcții. În perioada 2000-2003, Botan a fost comandant de subunitate, apoi, pentru trei ani, a fost ofițer specialist în statul major, iar din 2006 până în 2017 a fost purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Botan este absolvent al Liceului M.I. „Constantin Brancoveanu” Ploieşti promoţia 1996, al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Drept – Arma Jandarmi promoţia 2000.