Job-uri pentru olteni peste hotare: germanii caută educatoare, italienii lucrători în construcții

72

Nouă țări europene caută prin intermediul rețelei Eures muncitori în România, oferta cuprinzând 634 de locuri de muncă vacante. Printre ofertele recente se numără două pentru educatoare și muncitori în construcții venite din partea unor firme germane și italiene.

Oltenii care doresc să lucreze în afara granițelor țării au în această perioadă oferte venite prin intermediul rețelei Eures din partea unor angajatori din Finlanda, Norvegia, Irlanda, Germania, Austria, Spania, Danemarca, Italia și Polonia. Tot ce trebuie să facă este să se adreseze consilierului Eures al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt sau să acceseze pe internet ofertele pentru detalii despre contracte și informații privind aplicarea la job-ul vizat.

Printre ultimele oferte venite din partea angajatorilor din Spațiul Economic European se numără cele ce vizează recrutarea a 15 educatori de către o firmă germană și 45 de lucrători în construcții de către o firmă italiană.

Astfel, Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională ZAV Baden-Wurttemberg, ca reprezentant al unui angajator ce dispune de peste 200 de centre de îngrijire de zi pentru copii de diferite categorii de vârstă, de la 8 săptămâni la 14 ani, case de studenți și școli primare, caută pentru localitatea Stuttgart educatori cu studii încheiate în pedagogie de gradiniță, științe educaționale, socio-psihopedagogie sau învățămant preșcolar. Cei interesați trebuie să aibă cunoștințe de limba germană- nivelul B2, însă candidații care nu au acest nivel vor beneficia gratuit de curs.

Salariul oferit începe de la 2682,35€ brut/lună, in funcție de nivelurile de grupă și de experiența profesională, cu recunoașterea calificării de nivel 2 – 3086,91€ brut/lună, a calificării de nivel 3 – 3300,62€ brut/lună. Un nivel suplimentar poate crește salariul până la 3909,19€ brut/lună, în funcție de experiența profesională. Contractul de muncă inițial este cu durata determinată de 12 luni, iar dupa recunoașterea profesională va deveni permanent. Termenul limită pentru aplicare este 31 octombrie.

Oferta italiană pentru 45 de lucrători în construcții vizează:15 lucrători pentru izolări termice externe și finisări, 10 zidari/tencuitori, 5 zugravi/vopsitori, 5 lucrători în structuri de gips/carton care să realizeze pereți/tavane false, 5 lucrători asistenți, 5 lucrători specializați în citire desene și optimizare lucrări de construcții. Aplicantul trebuie să aibă experiență minim 2 ani în construcții. Salariul oferit este de minim 25.000 euro/an, maxim 30.000 euro/an. Se mai asigură, printre altele, cazare și indemnizație pentru călătorii. Contractul de muncă este pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii până la 24 luni sau transformării în contract de muncă permanent.  Termenul limită pentru aplicare este 30 septembrie.