Coronavirusul AMÂNĂ și Festivalul “OLTENII &… RESTU’ LUMII”

164

După ce ieri administrația caracaleană a anunțat anularea Festivalului Toamnei, decizia fiind motivată de incidența cazurilor de coronavirus ce crește de la o zi la alta și tinde spre pragul de 3 cazuri/mie ce impune obligativitatea certificatelor covid la asemenea evenimente, azi și administrația capitalei de județ a anunțat amânarea Festivalului “OLTENII &… RESTU’ LUMII”.

Festivalul Național de Umor “OLTENII &… RESTU’ LUMII”, ediția a XXVI-a, ce ar fi trebuit să fie organizat în Slatina în perioada 24- 26 septembrie, se va amâna. Decizia a fost anunțată azi de către primarul Emil Moț.

,,Din cauza noilor date cu privire la incidența cumulată a cazurilor COVID-19, conform cărora pe raza municipiului Slatina a fost înregistrată o creștere considerabilă a ratei de pozitivare, din considerente ce vizează protecția sănătății noastre, a slătinenilor, vă aduc la cunoștință faptul că vom amâna organizarea festivalulului. Imediat ce contextul pandemic va înregistra o scădere epidemiologică la nivel local astfel încât să permită inițierea activităților culturale fără risc înalt de îmbolnăvire cu virusul SARS- CoV-2, vom relua organizarea festivalului și vom publica toate informațiile necesare referitoare la defsășurarea acestuia,, a transmis edilul municipiului Slatina.

Ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis impunerea de măsuri suplimentare restrictive pentru municipiul Slatina. Astfel, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Municipiul Slatina are raportată azi o incidență de 2.32 cazuri la mia de locuitori.