Zeci de șoferi vitezomani și băuți, lăsați FĂRĂ PERMISE de rutieriștii olteni, în acest week-end

123

Numărul șoferilor care sunt adevărate pericole pe drumurile Oltului nu se reduce, deși rutieriștii desfășoară numeroase acțiuni de prevenire și sancționare. Și în acest week-end, sute de conducători auto s-au ales cu amenzi pentru că au încălcat legislația rutieră, iar 59 au rămas fără permise.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au împânzit drumurile ce tranzitează județul și în acest week-end, perioada 17 – 19 septembrie, vizați fiind șoferii care încalcă regimul legal de viteză sau conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Iar numărul celor care s-au ales cu amenzi sau sancțiuni mai dure nu este deloc mic.

,,În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 874 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 237.533 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 59 de permise de conducere, dintre care 27 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h și 32 pentru alte abateri, fiind retrase şi 25 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 4 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 3 pentru conducere fără permis şi 3 pentru alte abateri.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.