Parlamentarii social-democrați, printre primii cumpărători din Piața Producătorilor Olteni la CJ Olt

421

În această dimineaţa a fost inaugurată Piaţa Producătorilor Olteni, organizată de Consiliul Judeţean Olt cu sprijinul Asociaţiei Tinerilor Fermieri. Piaţa volantă amenajată în parcarea administrației oltene a fost luată cu asalt de cumpărători, printre primii care au optat pentru a cumpara legumele, fructele și lactatele oferite de producătorii autohtoni aflându-se și parlamentarii social-democrați.

Roșii, castraveți, vinete, ardei, dovlecei, varză, mete, pere, căpșuni, miere și produse apicole, dar și brânzeturi  reprezintă o parte dintre produsele oferite de cei 20 de producători în piața volantă de la Consiliul județean, inaugurat în această dimineață. La deschidere au fost prezenți alături de reprezentanții organizatorilor-Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, președinți CJ Olt și Florin Ciobanu-președintele ATF, și parlamentarii social-democrați: Marius Iancu, Florin Barbu, Emil Albotă și președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu.

Autoritățile îi invită pe slătinenii aflați în febra cumpărăturilor pentru iarnă să treacă pragul pieței volante, dând asigurări că oferta este una bogată , de calitate și la prețuri pentru toate buzunarele.

„Invităm slătinenii ca, în fiecare sâmbătă, să vină şi să cumpere produse autohtone, locale. Sunt de calitate și la prețuri convenabile. Prin această iniiativă apieței volante am dorit să venim în sprijinul producătorilor, dar și al consumatorilor”, a declarat Ionuț Ivan, președintele CJ Olt.

„ Fermierii aşteptau demult o asemenea piaţă, prin care să ne promovăm produsele și să venim în contact cu consumatorii. Noi ne-am făcut treaba ca şi organizaţie, am ajutat fermierii în accesarea de fonduri europene, fermele s-au dezvoltat, la rândul lor, problema s-a blocat la piaţă. Trebuia atunci să găsim soluţii şi idei să promovăm produsele. Dacă nu reuşim să intrăm în supermarketuri, măcar să venim cu aceste modele de succes în toate oraşele din judeţul Olt, aşa cum avem promisiunea domnului preşedinte”, a susținut Florin Ciobanu, președintele ATF Olt.

Aleșii olteni, asemeni tuturor celor care au ales să-și achiziționeze cele necesare din piața volantă de la CJ Olt direct de la producătorii, s-au declarat încântați de inițiativă, dar și de varietatea și calitatea produselor oferite de fermierii autohtoni. Cu toții i-au felicitat pe organizatori pentru această inițiativă.

Piaţa Producătorilor Olteni va fi funcţională în fiecare zi de sâmbătă, de la 8.00 la 16.00, pe aleea de lângă sediul CJ Olt din Slatina. Dacă se va dovedi a fi o inițiativă de succes, organizatorii iau în calcul să prelungească programul pe parcursul întregului week-end.