De azi, mai multe localități din Olt intră în restricții suplimentare anti-covid. Prefect: Situația ar trebui să ne îngrijoreze!

656

Cu o incidență a infectărilor ce crește rapid, cu infectări în 55,3% dintre localitățile județului și cu 96 de persoane internate ieri în spitale- dintre care 13 la Terapie Intensivă, situația răspândirii din nou a coronavirusului în Olt îngrijorează autoritățile. Acestea au decis, pe baza situației epidemiologice de la nivelul fiecărei localități, aplicarea de restricții suplimentare în zece localități.

După ce ieri la nivelul judeţului Olt au fost raportate 84 cazuri noi, nivel de infectare în 24 de ore ce nu a mai fost înregistrat de la sfârşitul lunii martie 2021, autoritățile județene au convocat o nouă ședință a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, stabilind măsuri restrictive pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în mai multe loclaități și mai dure pentru localitățile unde incidența infectărilor a crescut.

,,Situaţia ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi, deopotrivă medici, autorităţi ori cetăţeni. Spitatele din judeţul nostru care tratează persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt supuse unei presiuni constante, fiind internate 96 persoane confirmate, din care 13 persoane se află în secţii ATI. Fac un nou apel către cetăţenii judeţului nostru să respecte aceste măsuri, să poarte masca de protecţie în spaţiile interioare, la locul de muncă, mijloacele de transport în comun ori în spațiile deschise aglomerate (piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, 50 m în proximitatea unităţilor şcolare). Doar astfel putem contribui la combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.”, a transmis prefectul de Olt, Florin Homorean.

În comunele Ianca, Deveselu şi Fărcaşele este interzisă, cu anumite excepţii, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00 – 5:00. Totodată, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, pe raza acestor localităţi au obligaţia să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5:00 – 18:00.

În aceste comune, precum şi în comunele Obârşia şi Milcov, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, inclusiv evenimente private (nunți, botezuri).

În alte localităţi – comunele Schitu, Pârşcoveni, Schitu, Bobiceşti, Brebeni şi Radomireşti – activităţile menţionate anterior sunt restrictionate fiind permisă participarea persoanelor vaccinate, a celor care care prezintă un test negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 sau celor care au fost infectate.