Medic al unui spital de psihiatrie, reținut pentru luare de mită

994

Dr. Nina Benciu, medic specialist Psihiatrie la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, a fost reținută de oamenii legii și apoi arestată preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită. Medicul a cerut instanței ca în cazul ei să fie luată o altă măsură preventivă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu, dar instanța a respins cererea admițând propunerea procurorului.

Oficial, dr. Benciu a intrat în concediu de odihnă, începând de luni, 13 septembrie 2021, dar în aceeași zi, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar marți, 14 septembrie, a fost luată decizia arestării preventive pentru 30 de zile.

Medicul Nina Benciu a primit din partea edilului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, o diplomă de onoare, „“pentru profesionalism, dedicație și implicare responsabilă în sprijinirea activităților de asistență socială la nivelul municipiului Baia Mare”, în urmă cu 3 ani. La Spitalul din Cavnic existau doar doi medici psihiatri angajați, Benciu fiind una dintre aceștia.

Femeia a primit mită „14 acte materiale”. Aceasta a cerut instanței ca în cazul ei să fie luată o altă măsură preventivă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu, dar instanța a respins cererea admițând propunerea procurorului.

Dr. Benciu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara și a fost încadrată ca medic psihiatru la spitalul din Cavnic în urmă cu mai bine de 7 ani, în ianuarie 2014.

Aceasta mai activa și în cadrul unui cabinet medical privat, pe care îl deținea în Baia Mare.