Presedintele Iohannis, întâlnire cu șeful Enel. Tema principală de discuție, facturile uriase la energie

56

Președintele Klaus Iohannis va primi, astăzi, la Cotroceni vizita unei delegații a grupului italian de energie și utilități Enel, condusă de CEO-ul acestuia, Francesco Starace. Vizita în tara noastra a conducerii ENEL are loc în contextul scumpiri energiei şi gazelor.

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, astăzi, la Cotroceni, vizita unei delegaţii a grupului italian de energie şi utilităţi Enel, condusă de directorul general al acesteia, Francesco Starace.
În prealabil, reprezentanţii Enel vor avea o întâlnire de lucru şi cu premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.
Vizita în România a conducerii ENEL are loc într-o perioadă de scumpiri ale energiei şi gazelor pe pieţele angro de profil, cu perspectiva unor majorări substanţiale de tarife de furnizare pentru consumatorii finali la iarnă.
De asemenea, este aşteptată, de la Bruxelles, aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ce include şi o importantă componentă de investiţii în energie.
Enel controlează pe plan local doi furnizori majori de electricitate şi gaze naturale, trei operatori de distribuţie a energiei electrice, un dezvoltator şi operator de centrale de producţie de energie regenerabilă, precum şi compania de servicii de mobilitate electrică şi servicii energetice avansate Enel X România, transmite RADOR.

Prețuri astronomice la energia electrică s-au înregistrat în toată Europa.