Noi restricții, pregătite de Guvern! Accesul la nunți, botezuri și alte evenimente, doar cu certificat de vaccinare

132

Autoritățile pregătesc noi restricții anti-Covid-19. Accesul în spații sau evenimente publice, precum nunți, botezuri, meciuri, săli de sport, s-ar putea face doar cu certificatul de vaccinare. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să discute în şedinţa din 16 septembrie noi măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va discuta implementarea unor noi restricții pentru prevenirea infectărilor cu Covid-19. Ședința va avea loc la data de 16 septembrie.

Accesul la nunți și botezuri ar putea să se facă doar pe baza certificatului de vaccinare în localităţile în care rata de incidenţă depăşeşte 3 la mia de locuitori. Același lucru s-ar putea întâmpla și în cazul evenimentelor sportive și al concertelor.

Florin Cîţu a propus ca în cazul nunţilor deja programate în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depășește pragul de 3 la mie să se folosească certificatul verde. El a cerut, totodată, ca numărul paturilor dedicate pacienților COVID să fie dublat, până la 1.600 de locuri.

„Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea este (…) şi aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate – ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate, că oamenii nu mai pot să-şi modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune ca pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde. (…) Pentru nunţi aş propune certificatul verde şi aş vrea să văd dacă, din punctul vostru de vedere, aceasta este o soluţie”, a afirmat, duminică, premierul, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Certificatul verde digital este dovada că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu SARS-CoV-2 sau că s-a vindecat de COVID.