Ministrul interimar al sănătății, mesaj către DSP-uri: Vreau să verificați în spitale, tot ce raportați să fie real

152

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a solicitat reprezentanților direcțiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ.

Au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

Cseke Attila i-a asigurat pe directorii direcțiilor de sănătate publică de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar și le-a solicitat să acționeze cu responsabilitate și solidaritate.

“Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real” , a declarat ministrul interimar Cseke Attila în prima videoconferință cu direcțiile de sănătate publică, potrivit unui comunicat de presă.

În perioada următoare, DSP-urile vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență, a mai informat Ministerul Sănătății.

Totodată, ministrul interimar al sănătății le-a cerut direcțiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare și medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidență și redistribuite între județe, în caz de necesitate.

Videoconferințele cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și managerii de spitale se vor desfășura periodic.