Amendă uriașă pentru un bărbat care a abandonat cinci pui de pisică pe stradă

205

Un bucureştean care a abandonat cinci pui de pisică, pe o stradă din Capitală, fost sancţionat cu suma de 3.000 lei de reprezentanții Serviciului Poliţia Animalelor. Bărbatul a fost identificat cu ajutorul camerelor de monitorizare.

Un bărbat în vârstă de 74 de ani, a fost surprins de camerele de supraveghere într-o dimineață în jurul orei 5.30, în momentul în care a ieșit dintr-o curte, a lăsat o pungă lângă un coș de gunoi, după care a plecat în grabă. În pungă se aflau cinci pui de pisică abia născuți.

Pe baza imaginilor, poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor l-au identificat pe cel care a abandonat animalele și l-au amendat cu 3.000 de lei.

Puii de pisică au fost salvați și duși la veterinar.

“Centrul Istoric al Capitalei. Ora cinci şi jumătate, dimineaţă. Străzile sunt încă pustii. Un bărbat iese dintr-o curte, cu o sacoşă de hârtie în mână. Priveşte atent în lungul străzii şi traversează. Se opreşte lângă un coş de gunoi, deschide punga, o lasă jos şi pleacă grăbit.
Comportamentul bărbatului a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări. La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că din sacoşa de hârtie răzbeau scâncetele a cinci pui de pisică, abia născuţi. Treamurau şi le era foame. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi, după ce s-au întremat, au fost transportaţi, în siguranţă, la un centru specializat.

În doar câteva ore, cel care a abandonat animalele a fost identificat de către poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor. Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, agenţii P.L.M.B. au localizat imobilul, l-au identificat pe bărbat şi au stabilit împrejurările producerii faptei. În vârstă de 74, P.G., a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă dar a negat faptul că ar fi proprietarul acestora. Mai mult, a susţinut că nu a avut niciodată animale de companie. Pentru fapta sa – abandonul animalelor pe domeniul public – bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege”, este postarea publicată pe pagina de Facebook a Poliției Locale a Capitalei.