162 de permise de conducere, reținute pe drumurile Oltului, majoritatea pentru viteză și alcoolemie

121

Numărul șoferilor -pericole pe drumurile Oltului depistați de către oamenii legii continuă să fie destul de mare. Cei mai mulți dintre cei care le riscă viața participanților la trafic sunt vitezomani și ,,păcăliți,, de Bachus.

În perioada 6 – 12 septembrie, pe drumurile publice din județul Olt polițiștii rutieri și de ordină publică au acționat în zonele și pe tronsoanele de drum cu riscrutier ridicat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. ,,Zilnic, s-a acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului/ substanțelor psihoactive, verificarea respectării regimului legal de viteză, prevenirea și sancționarea abaterilor săvârșite de către pietoni, căruțași, bicicliști, dar și pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane,, declară inspector Ionuţ Daniel Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Au fost aplicate 1521 amenzi, în valoare totală de 661.635 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 162 de permise de conducere, dintre care 79 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h, 28 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerulexpirat, 21 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare și 34 pentru alte abateri, fiind retrase şi 55 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 11 infracţiuni dintre care 6 fpentru consum de alcool, 4 pentru conducere fără permis şi 1 pentru refuzul de recoltare mostre biologice.
Recordurile alcoolemiei au fost depistate pe 10 septembrie, ora 20.32, în comuna Izbiceni, la un bărbat de 58 de ani- concentrație alcoolică de 1,27mg/l alcool pur în aerul expirat și pe 12 septembrie, ora 00.24, pe strada Primăverii din municipiul Slatina, la un tânăr de 23 de ani fără permis de conducere -1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Recordul de viteză îi aparține unui tânăr de 29 de ani depistat de radar pe 12 septembrie, ora 15.07, pe strada Carol I din municipiul Slatina cu viteza de 135 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.