Florin Cîțu – premierul României a participat, azi, la debutul noului an școlar, la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Capitală. Prim-ministrul a spus că ține foarte mult la reformarea învățământului și este convins că se va face acest lucru prin proiectul „România Educată”, care va fi implementat începând de săptămâna viitoare.
Proiectul „România Educată” inițiat de Klaus Iohannis propune mai multe modificări în sistemul de educație, principala modificare vizează învățământul liceal, unde vor exista trei rute – teoretic, profesional și vocațional – cu aceeași durată (4 ani), absolvenții lor putând intra direct în examenul de bacalaureat, iar transferul/tranzițiile posibile între acestea se pot realiza anual, în baza unui examen. La nivelul liceelor profesionale, autoritățile speră la o colaborare strânsă cu mediul privat, pentru o mai bună incluziunie pe piața muncii a elevilor care termină un liceu profesional sau tehnologic.
Prezent la debutul noului an școlar, prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că programul „România Educată” va fi implementat și adopat începând de săptămâna viitoare.
„În PNRR este prevăzută finanțarea a 60 de școli pilot. Țin foarte mult la reformarea învățământului și sunt foarte sigur că vom reuși să facem acest lucru prin proiectul „România Educată”. Săptămâna aceasta vom adopta și implementa programul.
„România educată” este cel mai amplu proiect de reformă a educației inițiat și dezvoltat de Administrația Prezidențială.
Miza noastră în educație nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Miza noastră strategică este de a face altfel altceva”, a spus Florin Cîțu
Cîțu a participat la deschiderea anului școlar de la liceul Gheorghe Lazăr din Capitală, proiect pilot în cadrul proiectului România Educată.
.