Prefectul de Olt: Menţinerea şcolilor deschise depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi

178
Foto: deschidere de an școlar la Colegiul Național Ion Minulescu Slatina

Școlile și-au deschis porțile pentru noul an școlar, pe care cu toții ni-l dorim să se desfășoare cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice.  Pentru ca unitățile de învățământ din județ să rămână deschise, prefectul de Olt face apel la responsabilitatea tuturor!

Cel de-al treilea nou an școlar cu restricții și măsuri anti-Covid a început azi în Olt pebtru aproape 52.000 de elevi. Cu excepția Liceului „Ștefan Diaconescu” Potcoava și Grădiniței cu Program Normal 2 Balș, unde se efectuează încă lucrări de reabilitare, în toate unitățile de învățământ se va învăța cu prezența fizică la ore. Pentru ca școlile să rămână deschise, prefectul Flroin Homorean a făcut apel la responsabilitatea fiecărui elev, profesor sau părinte.
,,Un sistem de educație normal nu se poate desfășura decât la școală, în clase, alături de profesori. Însă trebuie să înțelegem cu toții că menţinerea şcolilor deschise depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Vă rog să respectați recomandările de protecție și prevenție ale autorităților și vă invit să răspundeți chemărilor școlii, pentru că fără o relație strânsă autorități – școală – familie, este greu să reușim. Până la urmă, prioritatea noastră sunt copiii și ne dorim ca școala să ofere șanse egale fiecărui elev, iar studiile în unitățile de învățământ să fie un prim pas al unei cariere de succes în viitor a copiilor noștri. Vă doresc tuturor un an școlar bun, cu satisfacții, realizări, performanțe și, mai ales, cu sănătate deplină!,, este mesajul prefectului Homorean.