Mesajul generalului învățământului oltean: Acum performanța noastră este reprezentată de sănătatea fiecărui elev și a fiecărui profesor

409

Cu excepția unei grădinițe din Balș și a liceului din Potcoava, unde se derulează lucări de modernizare, în toate unitățile de învățământ don județul Olt azi s-a deschis anul școlar cu prezența fizică a elevilor. Mesajul inspectorului școlar general Victor Iacobescu, adresat atât elevilor și cadrelor didactice, cât și părinților,  este unul care îndeamnă la  prudență, simț al răspunderii și implicare, ,,astfel încât să nu pierdem nicio luptă în războiul acesta cu virusul,,.

Cu festivități de deschidere a noului an școlar dedicate în mare parte doar claselor de început de ciclu (pregătitoare, a V-a și a IX-a), noul an școlar a debutat în județul Olt tot sub amenințarea pandemică. Inspectorul școlar general al județului declară că principalul obiectiv este sănătatea și siguranța elevilor și cadrelor didactice, în acest sens făcând apel la prudență  și simț al răspunderii.
,, Dacă în sufletele noastre începutul unui an școlar îl rememoram ca pe o sărbătoare a inocenței, a bucuriei revederii cu profesorii și colegii de clasă, de aproape doi ani trăim dominați de îngrijorare, de neîncredere, dar și de așteptări. Din păcate, avem încă un început de an școlar aflat sub semnul malefic al pandemiei, care parcă dorește să ne dezumanizeze. Mă văd nevoit să cer din nou să dăm dovadă de prudență, simț al răspunderii și implicare, astfel încât să nu pierdem nicio luptă în războiul acesta cu virusul. Acum performanța noastră este reprezentată de sănătatea fiecărui elev și a fiecărui profesor.,, a transmis generalul Victor Iaconescu.
În mesajul adresat cadrelor didactice, Iacobescu le amintește că ,,Suntem datori față de noi înșine să-i pregătim pe copii pentru viață mai mult decât pentru orice alt examen, pentru ca la sfârșitul anului școlar să răspundem toți ”Prezent!„ la toate întrebările și problemele examenelor Vieții,,.
,,Dragi elevi, vă cer din nou să înțelegeți atât rolul pe care îl are educaţia în şcoală, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! Cultivați-vă mintea și inima prin lectură, dar implicați-vă și în viața socială! Gândiți-vă la părinții, bunicii și la profesorii voștri! Fiți rebeli în sensul frumos! Luați atitudine față de cei care nu sunt responsabili și în catalogul sufletului nostru veți avea media 10!,, este și mesajul adresat elevilor.