Debut de an școlar în siguranță în Olt: Sute de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor

80

Circa 52.000 de elevi încep azi un nou an școlar la unitățile de învățământ din județul Olt. Pentru a le asigura siguranța, forțele de ordine s-au aflat la datorie, fie în preajma școlilor, fie la festivitățile de deschidere.

Astăzi, 375 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul Olt, pentru un început în siguranță al noului an școlar.
,,Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru noi. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale forțelor de ordine. Polițiștii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ. De asemenea, polițiștii intensifică activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Totodată, sunt controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.