Școala începe luni online în două unități din Balș și Potcoava, în restul cu prezență fizică

734

Elevii din județul Olt sunt așteptați luni, 13 septembrie, în majoritatea unităților de învățământ, cu excepția unei grădinițe din Balș și liceului din Potcoava, care vor învăța în sistem online.

Anul școlar 2021- 2022 debutează luni din păcate tot în condiții de pandemie, însă cu prezența fizică a elevilor la cursuri în majoritatea unităților de învățământ din județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a aprobat în ședința de ieri scenariile de organizare şi desfăşurare la începerea cursurilor , în conformitate cu propunerile consiliilor de administrație ale unităților școlare, avizate în prealabil de către Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt.
Astfel, din cele 407 unităţi de învățământ preuniversitare /conexe din județul Olt (165 unităţi şcolare cu personalitate juridică şi 242 unităţi şcolare arondate), 405 îşi vor organiza şi desfăşura cursurile în Scenariul 1 (aplicabil pentru incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/.1000 de locuitori), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor. În Scenariul on line vor funcționa 2 unităţi: Grădinița cu Program Normal nr.2 Balș și Liceul Ștefan Diaconescu Potcoava.