Proiectil cu focosul ACTIV, găsit de un cioban la Brebeni

122

Un proiectil neexplodat și cu focosul activ, probabil din al Doilea Război Mondial,  a fost găsit azi la Brebeni de către un cioban.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a intervenit astăzi, zona comunei Brebeni, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată. Un cioban a observat un element de muniție și a anunțat evenimentul la Numărul Unic 112.
,,Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii un proiectil exploziv, calibrul 76 de milimetri, provenit, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Proiectilul avea focosul activ, era tras prin gura de foc și neexplodat. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.