BRONZ pentru România și LOCUL 1 pe țări adus de o slătineancă de la Balcaniada de Matematică din Cipru

276

Matematiciana de aur a Slatinei bifează o nouă performanță pentru România. Diana Țolu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti și absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina, a obinut bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică, Cipru și locul 1 pe țări pentru echipa României.

România a câștigat 4 medalii de aur și 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică din Cipru, orgaizată în perioada 6-10 septembrie, virtual. La a 38-a Olimpiadă Balcanică de Matematică au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Marea Britanie şi Uzbekistan (țări invitate).

În clasamentul pe țări, România a ocupat locul 1 cu 191 de puncte, cu aproape 40 de puncte mai mult față de echipa Italiei, clasată pe locul 2. Printre coordonatorii echipei României s-a numărat și profesorul Marius Perianu de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina (Deputy Leader).

Una dintre medaliile de bronz a fost obținută de slătineanca Diana Țolu, elevă la Liceul Internațional de Informatică București.

Este a treia mare performanță a Dianei din acest an, după ce a câștigat medalia de Aur la Olimpiada Europenă pentru Fete (EGMO) 2021, ce s-a desfășurat în Georgia și argint la Olimpiadă Internațională de Matematică pentru elevii de liceu organizată virtual la Saint- Petersburg.